Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

6.2.14

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Το υλικό που χρησιμοποίησα γι' αυτά τα παιχνίδια με τις στολές είναι κυρίως από προσωπικές μου φωτογραφίες αλλά και υλικό από το Πυροσβεστικό Μουσείο.







Επειδή είμαστε κολλημένοι με αυτό το παιχνίδι στην τάξη μου έφτιαξα κι ένα δεύτερο με τα αγαπημένα του γιου μου. (Μεγάλη επιτυχία!!!)







Το ντόμινο είναι με παλιές στολές που βρήκα πάλι από το Πυροσβεστικό μουσείο.  (Τα προνήπια δυσκολεύτηκαν γιατί θέλει παρατηρητικότητα αρκετή στις λεπτομέρειες.)







Εκτός από τα παραπάνω σήμερα καταγράψαμε το χθεσινό "περιστατικό" φωτιάς από την πλευρά των πυροσβεστών. Και δεν νοείται πυροσβέστης χωρίς πυροσβεστική ταυτότητα! (Την λάτρεψαν!) Το φύλλο εργασίας και τις ταυτότητες τις  είχα βρει εδώ



Κάναμε και ένα φύλλο στατιστικής με ζάρι, όπου ρίξαμε 10 φορές το ζάρι κι ανάλογα τι τύχαινε το καταγράψαμε και στο τέλος κάναμε αποδελτίωση. Το φύλλο το βρήκα εδώ καθώς και το επόμενο παιχνίδι (στα αγγλικά).


Το επόμενο παιχνίδι από τον ίδιο σύνδεσμο είναι πολύ απλό: ανάλογα τον αριθμό βάζεις τόσες σταγόνες για να σβήσει η φωτιά.


Χθες προσπαθήσαμε να φτάσουμε στον ίδιο αριθμό με διάφορους δρόμους χρησιμοποιώντας το περσινό πυροσβεστικό. (οδηγίες εδώ και για το επόμενο παιχνίδι).


Σήμερα με την ίδια λογική παίξαμε το παιχνίδι με τον αρχηγό που θέλει να συνδυάσει πυροσβέστες και πυροσβεστίνες στο σταθμό του. Επίσης αντιστοιχίσαμε και φέτος πυροσβέστες και πυροσβεστήρες. Στην αρχή δεν συνέλαβαν τη διατήρηση της ποσότητας, μετά όμως γρήγορα κατάλαβαν πως όπως και να τα τοποθετήσω (αραιά και πυκνά) ο αριθμός μπορεί να παραμένει ίδιος.











12 σχόλια:

  1. ενδιαφέρον και μπόλικο υλικό για πολλές δραστηριότητες !!!
    μπράβο κορίτσι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΥΛΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ!!!!!!!!!!ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτο υλικό!!!! Ευχαριστούμε Μαρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπάμε πυροσβέστες! Τα μικρά τρελαίνονται και το περιμένουν πως και πως! Καλημέρα κορίτσια!

      Διαγραφή
  4. πολύ όμορφο το εποπτικό υλικό σας... μπραβο!
    χαίρομαι που θα τα λέμε! καλώς ώρισες στο μπλογκ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς βρεθήκαμε! Θα χαρώ να τα λέμε γιατί κάνεις πολύ ωραία δουλειά!

      Διαγραφή
  5. Καλά το υλικό που μας δίνεις κάθε φορά είναι απίστευτο!!!Κάνω πρόγραμμα κυκλοφοριακής!!!!!Θα με κάνεις να πάμε στην πυροσβεστική μόνο και μόνο για να το χρησιμοποιήσω!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάτε! Σου υπόσχομαι πως τα μικρά σου θα κατενθουσιαστούν! Τους αρέσει το θέμα τόσο όσο και οι δεινόσαυροι!!!! Καλημέρα Μαρία!

      Διαγραφή
  6. Ουαου! Τέλειο υλικό!!! Φανταστικά τα παιχνίδια σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία, πράγματι εξαιρετικό υλικό και ευρηματικά παιχνίδια. Οι καρτέλες με τις φιγούρες Playmobil απίστευτες...μπορώ να φανταστώ τον ενθουσιασμό. Και το παιχνίδι της στατιστικής επίσης πολύ καλό. Μπράβο, μπράβο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν θες, σε κάποια επόμενη ανάρτηση εξήγησέ μου πώς παίζεται το μπίνγκο...Δεν το ξέρω....και έχω δει ότι το χρησιμοποιείς πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κορίτσια! Τάνια μου είναι πάρα μα πάρα πολύ απλό! Η κάθε ομάδα ή το κάθε παιδί παίρνει από μία καρτέλα. Στόχος του είναι να γεμίσει την καρτέλα του πρώτο με πούλια (π.χ. από τάβλι - 6 εικόνες 6 πούλια). Εμείς εννοείται συνήθως φροντίζουμε να τις γεμίσουν όλοι οπότε δεν σταματά το παιχνίδι όποιος συμπληρώσει πρώτος την καρτέλα του. Τραβάω στην τύχη από τις κάρτες του μπινγκο και πρέπει τα παιδιά να την παρατηρήσουν και αν την έχουν να φωνάξουν δυνατά ΜΠΙΝΓΚΟ! Αν όμως φωνάξουν λάθος και δεν το έχουν χάνουν ένα πούλι από την καρτέλα τους. Αυτό σημαίνει παρατηρητικότητα και εγρήγορση και βέβαια περιγραφή της καρτέλας (π.χ. ειδικά στο μπίνγκο που έκανα για το Πολυτεχνείο). Εμείς παίζουμε σε ομάδες οπότε καλούνται και να συνεργαστούν. Ειλικρινά κάθε χρονιά που τα κάνω ξετρελαίνονται! Μου τα ζητάνε συνέχεια!
      Ελπίζω να σε διαφώτισα Τάνια μου. Αν όχι, εδώ είμαστε! Φιλιά!

      Διαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ