Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ
Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

24.1.15

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ: ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ, Τ.Π.Ε. - ΒΡΑΧΙΟΛΙ

Στα πλαίσια των Τ.Π.Ε. φτιάξαμε κι ένα πρόγραμμα όπου τα παιδιά μπορούν να μπαίνουν σε προσομοιώσεις του κύκλου του νερού. Πατήστε ΕΔΩ και θα μεταφερθείτε στο άλλο μου μπλογκ. 
Κατεβάστε την προβολή κι όταν την ανοίξετε ζητήστε από τα παιδιά να πατήσουν τους κύκλους (εννοείται να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο). 


Μια ιδέα που είδα στο pinterest  και μου άρεσε πάρα πολύ ήταν το βραχιόλι με τον κύκλο του νερού, όπου κάθε χάντρα αντιστοιχεί και σε άλλη φάση:
  • κίτρινο - ήλιος/εξάτμιση
  • άσπρο - σύννεφο/συμπύκνωση
  • γαλάζιο - βροχόπτωση
  • μπλε - συγκέντρωση 
Έχει και άλλα χρώματα (εδώ) αλλά δε μου έβγαιναν οι χάντρες οπότε κράτησα τα βασικά. Έχει και το παρακάτω φυλλάδιο αλλά εγώ απλώς το μετέφρασα για μένα. Μπορείτε όμως στον παραπάνω σύνδεσμο να το κατεβάσετε δωρεάν στα αγγλικά. Δεν το ανεβάζω κανονικά γιατί δεν είναι δικό μου.
Τέλος δε θυμάμαι αν είχα ανεβάσει ξανά τον αγαπημένο μου Σταγονούλη, που αρέσει πολύ στα παιδιά. Πάλι πατήστε το σύνδεσμο για να μεταβείτε εκεί όπου μπορείτε να κατεβάσετε την προβολή.Τέλος, εννοιολογικός χάρτης για το νερό (εδώ) στα πλαίσια και αυτό της εκπαίδευσης στις Τ.Π.Ε.


3 σχόλια:

  1. Τέλεια αξιοποιήση των Τ.Π.Ε Χίλια μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χρήσιμο υλικό!! Μπράβο σου Μαρία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ