Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ
Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

3.11.15

Γωνιές τάξης στη νοηματική / διάφορες δραστηριότητες ευαισθητοποίησης

Συν τω χρόνω θέλω να εμπλουτίσω τις γωνιές με κάρτες που δείχνουν το όνομα της γωνιάς στη νοηματική. Το υλικό το βρήκα εδώ.

Η Γωνιά των ΑμεΑ (πλέον) αλλάζει και εμπλουτίζεται κάθε 3-4 μέρες περίπου. Έτσι το ενδιαφέρον μένει αμείωτο.

 Ένα κολάζ που έφτιαξαν 3 κορίτσια στις ελεύθερες δραστηριότητες
 Η ομπρέλα μας που συμπληρώθηκε αρκετά.
 Ενδιαφέρον για τις διάφορες φωτοτυπίες ζωγραφίσματος σχετικές με το θέμα.
Ενδιαφέρουσες είναι οι απαντήσεις των παιδιών στη συγκεκριμένη ζωγραφική που τους ζητούσα να βάλουν συναίσθημα στην έκφραση του παιδιού και να επιχειρηματολογήσουν. Οι περισσότεροι έκαναν προβολή δικών τους βιωμάτων.


Φτιάξαμε το δικό μας σήμα στη νοηματική που συμβολίζει το όνομα και τον εαυτό μας. Έπειτα το ζωγραφίσαμε. Τέλος προσπαθήσαμε να "ξαναγνωριστούμε" μόνο στη νοηματική δείχνοντας "Καλημέρα" και το όνομα που φτιάξαμε.

 


 
Διαβάσαμε τη "Μάγισσα Αμπουλίνα" από τη σειρά Μόζα η Γάτα και συζητήσαμε, κάνοντας μια εισαγωγή για το σεβασμό στην προσβασιμότητα. Επηρεασμένοι από τις εικόνες του βιβλίου δοκιμάσαμε να ζωγραφίσουμε με το στόμα και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο τελικά.

2 σχόλια:

  1. Μαρία μου ξέρεις να κρατάς το ενδιαφέρον μας (πόσο μάλλον και το ενδιαφέρον των παιδιών!!!) αμείωτο!!! δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω... τις γωνιές, τα σήματα στη νοηματική, τις ζωγραφιές... Μπράβο για όλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου! Χαίρομαι! Καλο ΣΒΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ