Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

8.3.17

Σφάλμα Καταχώρησης μισθοδοσίας



 Σας ενημερώνουμε ότι διαπιστώθηκε πρόσφατα από τη ΔΙΠΕ Σάμου σφάλμα καταχώρησης στο σύστημα μισθοδοσίας ΔΙΑΣ, σύμφωνα με το οποίο αρκετοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί φαίνονται, από το 2012, ως παλαιοί ασφαλισμένοι (δηλ. πριν το 1993), ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στην κατηγορία των νέων ασφαλισμένων (διορισμένοι κατά προσέγγιση τα έτη 2001, 2002 και 2003).

Τώρα, η Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Σάμου έχει ως απαίτηση την επιστροφή των χρημάτων από τους συναδέλφους, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, τα οποία κυμαίνονται από 3000 έως 5000 ευρώ για τον καθένα. Ο σύλλογος Δ/Ν Σάμου απέστειλε αίτημα γνωμοδότησης στη νομική Σύμβουλο της ΔΟΕ (που μπορείτε να το δείτε εδώ και ανακοίνωση–ενημέρωση προς όλα τα μέλη του συλλόγου που μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Πρέπει να τονισθεί όμως ότι η απαίτηση αυτή της Δ/νσης, που δεν οφείλεται σε δόλο και υπαιτιότητα των συναδέλφων, δημιουργεί τεράστιο βιοποριστικό ζήτημα, με οικογενειακές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Προτείνουμε να εξεταστεί το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να μη χρειαστεί οι συνάδελφοι να επιστρέψουν τα χρήματα ή να γίνει τέτοιος διακανονισμός ώστε οι εργαζόμενοι να καταβάλλουν μηνιαίως ένα τέτοιο ποσό, που δε θα τους οδηγεί σε οικονομική ασφυξία (υπολογιζόμενης και της εκ των πραγμάτων μείωσης των αποδοχών τους). 

Επίσης, θεωρήσαμε σκόπιμο να ζητήσουμε από τη Δ/νση να γίνει ο αυτονόητος έλεγχος, ώστε να ξέρουν οι συνάδελφοι, αν υπάρχουν και άλλοι με το ίδιο ή άλλο λάθος, αλλά μας απάντησε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει και εφόσον στην πορεία βρεθούν και άλλοι εκπαιδευτικοί θα τους ενημερώσει…

Καλό όμως είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί να δουν τις βεβαιώσεις των αποδοχών τους, που πρέπει να γράφουν αν είναι παλαιοί ασφαλισμένοι (διορισμένοι πριν το 1993) ή νέοι (μετά το 1993). Αν υπάρχει λάθος, πρέπει να έρθουν άμεσα σε επαφή με το Δ.Σ.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει εκκρεμότητα και στις βεβαιώσεις των συναδέλφων των ΕΣΠΑ, αφού έχουν σταλεί μόνο του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου και αναμένουν…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ