Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

9.1.13

ΣΕΙΣΜΟΣ: ΤΕΣΤ/ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αυτές τις μέρες θα ασχοληθούμε με τον Εγκέλαδο και την αντισεισμική προστασία. Έφτιαξα ένα τεστ και σας δίνω διάφορους τρόπους που θα το χρησιμοποιήσω μέσα στην τάξη (αφού εννοείται συζητήσουμε διεξοδικά):
  • Τις έγχρωμες εικόνες τις έκανα power point. Στην επεξεργασία της κάθε διαφάνειας μπορείτε αν θέλετε να μαρκάρετε τις απαντήσεις ξεχωριστά π.χ. το ΝΑΙ. Πάτε στο εισαγωγή και πατάτε το "ενέργεια". Τσεκάρετε το κουτάκι αναπαραγωγή ήχου και με το βελάκι διαλέγετε τι ήχος θέλετε να ακουστεί όταν πατήσει το παιδί το ΝΑΙ. Π.χ. εγώ στη σωστή απάντηση βάζω το "επευφημίες" (χειροκρότημα) και στη λάθος το "έκρηξη" (ακούγεται ΜΠΟΥΜ!). Αυτός είναι ένας "ζωντανός" τρόπος να παίξετε με το τεστ. (Σημείωση: ο ήχος ακούγεται μόνο όταν κάνετε προβολή της παρουσίασης! Και μην ξεχάσετε να έχετε ανοίξει τον ήχο!)
  • Εκτύπωσα τις έγχρωμες σελίδες και τις έκανα βιβλίο αναφοράς μέσα στην τάξη.
  • Εκτύπωσα 4 ασπρόμαυρες σε μία Α4 (οικονομία μελανιού), θα τις φωτοτυπήσω, θα  τις κόψω και θα φτιάξω για το κάθε παιδί το δικό του βιβλιαράκι να το πάρει σπίτι.
  • Εκτύπωσα 4 έγχρωμες σε μία Α4, τις έκοψα, τις πλαστικοποίησα και θα τις κάνω παιχνίδι με ομάδες, όπου θα τραβάνε στην τύχη κάρτες και η κάθε ομάδα θα προσπαθεί να συλλέξει τις περισσότερες σωστές απαντήσεις.
  • Τις ασπρόμαυρες τις φωτοτύπησα σε κανονικό μέγεθος Α4 την κάθε μία. Οι ομάδες θα τραβήξουν στην τύχη φύλλα εργασίας (υπολογίστε ένα για κάθε μέλος τους) και θα κληθούν να συμπληρώσουν σωστά σαν ομάδα τα φύλλα. Κερδίζει η ομάδα με τα περισσότερα σωστά συμπληρωμένα φύλλα εργασίας.
























 










6 σχόλια:

  1. Καταπληκτική ιδέα Μαρία. Μπράβο. Και τα σκίτσα του Ορνεράκη, μοναδικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ! ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ. ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οργανωμένη δουλειά !!!!!
    τέλεια Μαρία ,μπράβο!!!
    στα υπόψιν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάει καλά Κατερίνα! Σήμερα το παίξαμε σε ομάδες και τα παιδιά το διασκέδασαν αλλά και εμπέδωσαν κάποια πράγματα. Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ