Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

8.2.13

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


Βροχερή μέρα σήμερα (τι ήθελα κι έκανα την Περπερούνα, πνιγήκαμε στο νερό!) αλλά εμάς μας περίμενε μια έκπληξη στο σχολείο! Εγώ δεν είπα τίποτε. Τα παιδιά είδαν την παρακάτω εικόνα  και είπαν:
"Δέμα από το Μπάρμπα-Στάθη!!!". 
 
Δεν αρκούν μόνο να κάνουμε τα παιχνίδια μαθηματικών, ΑΒ ή φωνολογικής ενημερότητας, καλό είναι να τα εισαγάγουμε με ευφάνταστο τρόπο.
Τα παραπάνω καλαθάκια μας τα είχαν χαρίσει παλιότερα στο νηπιαγωγείο κι εγώ φροντίζω να τα εκμεταλλεύομαι.
Αφού λοιπόν παίξαμε με τα παιχνίδια  φωνολογικής ενημερότητας που μας έστειλε ο καλός μας μπάρμπα-Στάθης, είπαμε κι εμείς να του το ανταποδώσουμε. 
Σαν αγρότης που είναι χρησιμοποιεί πολλά καπέλα. Θα του στείλουμε λοιπόν κι εμείς 2 καπέλα (ένα πρόχειρο κι ένα επίσημο) αλλά πρέπει να τα διακοσμήσουμε. Μόνο που ξέρω ότι ο φίλος μας έχει μια "παραξενιά": θέλει στα καπέλα του να έχει πάντα 4 λουλούδια.
Τους έδωσα λοιπόν τα καπέλα κι έπρεπε να κάνουν τους συνδιασμούς λουλουδιών με τέτοιο τρόπο που να βγαίνουν πάντα 4: 4+0, 2+2, 3+1 και το ανάποδο.
Κάθε ομαδούλα είχε από ένα καπέλο και 2 χρώματα λουλούδια.


 

Σας ανεβάζω τις εικόνες μήπως σας φανούν χρήσιμες. Μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο ένα σωρό καπέλα και λουλούδια, να τα πλαστικοποιήσετε και να βάζετε εσείς το όριο των λουλουδιών. Εγώ αυτή τη φορά επέλεξα το 4, αλλη φορά θα είναι το 5 κ.ο.κ.





 

4 σχόλια:

  1. ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑ, Ε;ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕΣΑ! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΧΑ! ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΟΠΕΔΙΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ! ΚΑΛΟ ΣΒΚ ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εξαιρετικό !!!!!
    τι όμορφη δραστηριότητα.....αντε να δω τι θα πρωτοπάρω από σένα.....όλα????? μάλλον όλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ! ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ