Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

21.9.15

Κανόνες της τάξης μας

Για τους κανόνες της τάξης μας, φέτος, χρησιμοποίησα το βιβλίο που μου έδωσε η καλή συνάδελφος Λίλα Ζερμπίνη (το έχει μεταφράσει κιόλας, δεν κουράστηκα καθόλου), που αφορά μια οικογένεια αρκούδων που ξεχνά τους τρόπους της "The Berenstain Bears forfet their manners". Εννοείται δυστυχώς, πως ούτε αυτό υπάρχει στα ελληνικά! Από ό,τι έψαξα πρόκειται για μια σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστές τους συγκεκριμένους αρκούδους και μάλιστα υπάρχει και έντονη κριτική για τις φυλετικές διακρίσεις όσον αφορά τη θέση και στάση της μητέρας στην εικονογράφηση, σε όλα τα βιβλία. Όμως ας λάβουμε υπόψη μας πως το συγκεκριμένο γράφτηκε το 1985 (ούτως ή άλλως δε θα χρησιμοποιήσω όλη τη σειρά). 


Πάντως, όσον αφορά τη συζήτηση που προκύπτει μετά την ανάγνωση του συγκεκριμένου, για την ύπαρξη κανόνων στην τάξη, έχει επιτυχία γιατί το είδα στην πράξη.
Μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο:



Αντιστοιχίσαμε τους κανόνες που προέκυψαν με τις παρακάτω εικόνες κι έπειτα βάλαμε τον Τσέστερ να μας θυμίζει τους κανόνες.
*Ο συγκεκριμένος Τσέστερ είναι ένα παιχνίδι που παίξαμε στην τάξη, όπου το κάθε παιδί με κλειστά μάτια προσπαθούσε να κολλήσει τη μύτη ή το κεφάλι του Τσέστερ (όπως βάζουμε τη μύτη στον κλόουν!)













Η ιδέα για τον τοίχο και οι ασπρόμαυρες εικόνες είναι από εδώ.
Τον Τσέστερ τον βρήκα εδώ.
Πολύ με βοήθησε και το παχνιδοτράγουδο κανόνων της αγαπημένης Kinderella!


5 σχόλια:

  1. Πως με φροντιζεις, πως με φροντίζεις !!!!!!
    Μεθαυριο εχω κανόνες.. .....
    τέλεια!!!!!
    Thanks ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίοι οι κανόνες σας!!! Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα χα! Ευχαριστώ Ιωάννα! Είδες Κατερινάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραιο υλικο και πολυ πολυ χρήσιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Κι εμένα με έχει βοηθήσει! Καλή σχολική χρονιά να έχουμε! ;)

      Διαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ